I Do


Včeraj sem prvič prisostvovala čisto pravi registraciji istospolne partnerske zveze.

foto: Janez Marolt

foto: Janez Marolt

As excited as I was to see two of my friends say “I do”, pa čeprav je bilo zastavljeno vprašanje grozljivo neromantično: “Ali želite registrirati partnersko zvezo z…?”, mi ob zavedanju, da smo kot istospolni partnerji se vedno obravnavani drugače kot ostali, ostaja grenek priokus… In če si ob tej priložnosti lahko privoščim manjši “izbruh”:

Nasprotnikom DZak-a in enakih človekovih pravic za vse nasploh: je*ite se s tem, resno… Kdo ste vi, da boste sodili, kdo ljubi dovolj za “pravo” poroko in kdo dobi zgolj 3-minutno birokratsko farso?

Resnično upam, da bo šel DZak skozi in da bomo v prihodnosti lahko VSI praznovali enega najpomembnejših trenutkov v svojem življenju brez takšnega nesmiselnega razlikovanja…

Hočem svatbo! :)

  • Share/Bookmark
  1. #1 avtor Buba dne 8.11.2010 - 13:49

    Podpiram!
    meni se sicer tradicionalne poroke (npr. z nevesto preoblečeno v petnadstropno smetanovo torto, 100 ljudi in plastificirani lažni nasmehi, itd…) upirajo in tudi žegna države ali župnika ne želim/ne potrebujem.
    je pa skrajno grdo, da si tisti, ki želijo uradno skleniti zakonsko zvezo, tega ne smejo privoščiti. sploh če upoštevamo, da pri istospolno usmerjenih koruzništvo ni izenačeno z registracijo, tako kot pri hetero populaciji in nimaš nobenih pravic. to se mi zdi tud grdo…

(ne bo objavljeno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !